Wolff hosszabbított, marad a Mercedes F1-es főnöke! - F1VILÁG.HU

Wolff hosszabbított, marad a Mercedes F1-es főnöke!

HIRDETÉS
2026 végéig biztosan a Mercedes csapatát irányítja majd a Forma-1-ben Toto Wolff — ezt az osztrák szakember árulta el a minap egy interjúban, miután megállapodott a német gyártó vezetőségével.
2023 Singapore Grand Prix, Friday - LAT Images Toto Wolff

Wolff még 2013-ban lett a Mercedes F1-es csapatfőnöke, ma pedig már 33 százalékban birtokolja a német istállót. Ő, a szintén résztulajdonos INEOS-főnök, Jim Ratchliffe, valamint a Mercedes-Benz vezérigazgatója Ola Kallenius pedig nemrég megállapodtak abban, a legjobb az lesz, ha stabil menedzsmenttel próbálnak meg visszatérni a száguldó cirkusz trónjára.

Ennek köszönhetően pedig Toto Wolff egy új, három évre szóló szerződést írt alá, melynek keretében 2026 végéig biztosan ő lesz a német F1-es csapat első embere.

„Azt gondolom, a legfontosabb hármunk között, hogy bízunk egymásban” — mondta a The Daily Telegraph-nak nyilatkozva a Mercedes-főnök. „Elvégre én is, mint résztulajdonos, a lehető legtöbb nyereséget szeretném. A befektetés legjobb megtérülése pedig a győzelem.”

„Nem próbálok meg ragaszkodni egy olyan pozícióhoz, melyről azt gondolom, hogy valaki jobban csinálná nálam. Meg szoktam bizonyosodni arról, hogy olyan emberekkel vetetem körül magam, akik elmondják ezt, ha nem ez a helyzet. És végül hárman közösen úgy döntöttünk, ‘csináljuk meg újra!’.”

A Mercedes számára az elmúlt két szezonban nem sok babér termett az F1-ben, Wolff azonban azt mondja, szerződésében nincsenek teljesítménnyel kapcsolatos záradékok.

„Soha nem volt teljesítményzáradék a szerződésemben. Vagy bíztok egymásban, vagy nem. És mi összhangban vagyunk, mint résztulajdonosok. Különféle funkciókban vagyok ennél a csapatnál: résztulajdonos vagyok, ott vagyok a vezetőségben is. Ezek olyan dolgok, melyek nem változtatnak a vezető vagy nem vezetői szerepköreimen.”

„Számomra a kockázatot mindig a kimerülés, nem a kiégés jelenti. Ezért vállalom a mai kihívásokat is, még akkor is, nagyon-nagyon nehezen kezelhetők.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!