Perez szeretne tisztán látni a Red Bull stratégiájával kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Perez szeretne tisztán látni a Red Bull stratégiájával kapcsolatban

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez szeretné, ha csapatával közösen felülvizsgálnák azt a stratégiát, amit a vasárnapi Holland Nagydíjon alkalmaztak.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - AUGUST 27: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 makes a pitstop during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on August 27, 2023 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202308270653 // Usage for editorial use only //

A mexikói versenyző csak a 7. helyről vágott neki a zandvoorti versenynek, ám miután már az első körben kiállt intermediate-abroncsokért, az eső megérkezése után az élen találta magát. A második etapban aztán csapattársa, Max Verstappen a nyomába eredt, majd ő volt az, aki kettejük közül előbb érkezhetett a bokszba lágy abroncsokért.

A vb-címvédő végül jól járt, amikor ugyanis Perez a bokszba hajtott, a mexikói pilóta elé tudott kerülni. Perez a verseny után azt mondta, szeretne tisztán látni a Red Bull stratégiájával kapcsolatban.

„Azt gondolom, ilyen forgatókönyvek esetén a csapatnak több információja van, mint nekünk. Szóval olyasvalami ez, amit nyilván felülvizsgálunk majd. Meggyőződésem, hogy volt ok a döntés mögött” – fogalmazott a mexikói, majd arra a kérdésre, hogy miért volt akkora tempókülönbség közte és Verstappen között az intermediate-gumikon, így felelt: „Számítottunk az esőre, a csapat azt mondta nekem, hogy még több eső jön. Szóval nagyon fontos volt… mivel a pálya száradóban volt, ha nyomtam volna neki, teljesen tönkretettem volna a köztes esőgumikat.”

Perez sokáig a második helyen autózott, ám amikor a hajrában megérkezett az eső, megpördült, és Fernando Alonso mögé csúszott vissza. Végül a 3. helyen ért célba, ám végül csak 4. lett, mert bokszutcai sebességtúllépés miatt 5 másodperces időbüntetést kapott.

„A szabály az szabály. Amikor a bokszba hajtottam, leszakadt az ég, megcsíptem a falat és becsúsztam, ami miatt kicsit átléptem a sebességhatárt” – mondta a mexikói, majd beszélt arról is, szerinte megérdemelte volna, hogy dobogóra álljon.

„Káosz volt. A döntés, amit az elején hoztunk, végül nem lett olyan nagyszerű. Kár, hogy elbuktuk a dobogót, mert úgy érzem, megérdemeltük volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!