Alonsót DRS-probléma hátráltatta, nem lepte meg a Ferrari tempója - F1VILÁG.HU

Alonsót DRS-probléma hátráltatta, nem lepte meg a Ferrari tempója

HIRDETÉS
A DRS-problémák miatt veszített néhány tizedmásodpercet a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén Fernando Alonso, a spanyol azonban egyáltalán nem csalódott, magabiztosan várja a folytatást. A kétszeres világbajnok beszélt arról is, nem lepte meg őt a Ferrari remeklése.
action, Baku City Circuit, GP2304a, F1, GP, Azerbaijan
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

Alonso csak a 6. legjobb időt érte el a bakui időmérőn, így a vasárnapi versenyt csak a harmadik rajtsorból kezdheti majd meg. Az Aston Martin versenyzőjét már a nyitóedzésen is technikai probléma hátráltatta, DRS-rendszerét pedig nem sikerült megjavítani a kvalifikációra sem.

„Lehettünk volna egy kicsit jobbak, volt némi problémánk már az első edzésen, és aztán az időmérőn is a DRS-rendszerrel, ami belekerült néhány tizedbe” – mondta a kétszeres világbajnok. „És amikor ennyire szoros a mezőny, ez számít. De még csak péntek van, hosszú hétvége vár ránk, jön egy újabb időmérő, majd két verseny. Bőven lesznek tehát lehetőségek. Remélhetőleg vissza tudunk nyerni pár helyet.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e őt a Ferrari pénteki teljesítménye, Alonso így felelt: „Igen is, meg nem is. Azt hiszem, már Dzsiddában is ott voltak az első sorban, de Charles-nak [Leclerc] be kellett vállalnia a büntetést a bahreini erőforrásproblémái után.”

„Alapvetően gyorsak tehát, de balszerencsések voltak, és ott volt Carlos [Sainz] büntetése, valamint Charles ausztráliai kiesése is. Szóval szerintem gyorsak, ezt ma bizonyították is, de próbálunk következetesebbek lenni náluk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!