Russell: De Vries megérdemel egy ülést a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Russell: De Vries megérdemel egy ülést a Forma-1-ben

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, George Russell szerint Nyck de Vries a hétvégi Olasz Nagydíjon bizonyította, minden megvan benne ahhoz, hogy 2023-ra kiérdemeljen egy helyet a Forma-1-ben.
Nyck de Vries (NLD) Williams Racing.
Italian Grand Prix, Saturday 10th September 2022. Monza Italy.

A holland versenyző a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesítette Monzában, a 8. helyről rajtolva pedig a 9., két pontot érő helyen futott be. A 27 esztendős versenyző természetesen nagyon bízik abban, hogy hétvégi szereplésével nőttek az esélyei egy 2023-as ülésre, és a hírek szerint lehet is esélye arra, hogy állandó tagja legyen a száguldó cirkusz mezőnyének.

De Vries hivatalosan a Mercedes tartalékversenyzője idén, a szezon során pedig a német istállóé mellett a Williams és az Aston Martin autóját is vezethette korábban egy szabadedzés erejéig.

George Russell már a juniorkategóriákban is versenyzett a holland ellen – legutóbb a Forma-2-ben –, a brit pilóta pedig állítja, de Vries megérdemelne egy ülést az F1-ben.

„Nyilvánvalóan kiváló munkát végzett. Gokartos időszakunk során mindhárman [Russell, Max Verstappen és Charles Leclerc] versenyeztünk ellene, és jól ismerjük őt. Mindig ő volt az egyik legjobb, és nem kétséges, hogy megérdemel egy helyet a Forma-1-ben. De a sport néha ilyen, 20 versenyző van, és nem mindenki kap lehetőséget – viszont minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy megvan benne minden.”

„Szerintem nem kell többet mondani: nem kétséges, hogy kellőképpen látványos az, amikor az ember pontokat szerez debütálásakor egy Williamsben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!