A Red Bull reméli, ott folytathatja márciusban, ahol most abbahagyta - F1VILÁG.HU

A Red Bull reméli, ott folytathatja márciusban, ahol most abbahagyta

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban bízik, jobb formában tudják majd kezdeni a 2021-es szezont annak köszönhetően, hogy idei autójukat nagy részben átmentik majd a következő idényre.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leaves the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A koronavírus-járvány miatt a 2021-re tervezett jelentős szabályváltozásokat eltolták egy évvel, a fejlesztéseket pedig nagy mértékben korlátozzák.

Vannak területek, melyeken lehet fejleszteni, ám a csapatok egyetértettek abban, hogy a költségek csökkentése érdekében korlátokra lesz szükség.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még Abu Dhabiban azt mondta, az idei autónak körülbelül a 60 százalékát használják majd jövőre is.

A szakember a szezonzáró futam után – ahol a Red Bull Max Verstappen révén győzni tudott – azt mondta, bíznak abban, hogy a mostani lendületet sikerül átmenteniük a jövő év elejére, ezáltal jobb formában kezdhetik az idényt, mint az elmúlt években.

„Őszintén bízom benne, hiszen most nem a nulláról kell újrakezdenünk” – mondta a szakember újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva.

„Nyilván az autó nagy százalékát átmentjük a jövő évre, szóval pár hónap múlva majd nagyjából ott kezdünk a barcelonai teszteken, ahol itt abbahagytuk – nyilván a releváns fejlesztéseket hozzátéve.”

„Ez az első alkalom a Forma-1 történetében, és ezért is hívják majd 16B-nek az autónkat 17 helyett. Mivel nagy részét átmentjük majd az idei évről. Nagyjából az autó 60 százalékát visszük át a következő idényre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!