Leizzadtak a Mercedesnél: Kis híján bedöglött Hamilton motorja! - F1VILÁG.HU

Leizzadtak a Mercedesnél: Kis híján bedöglött Hamilton motorja!

HIRDETÉS
Nem sokon múlt, hogy kiessen, és ne győzzön a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.
Fotó: Mercedes

Nem sokon múlt, hogy kiessen, és ne győzzön a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

Az ötszörös világbajnok a pole pozícióból rajtolhatott Interlagosban, ám a futam során elveszítette a vezetést Max Verstappennel szemben.

Hamilton végül mégis nyerni tudott, miután a Red Bull versenyzőjét a lekörözött Esteban Ocon az élről ütötte ki.

Bár a Mercedes újabb győzelme viszonylag könnyednek tűnt, bőven volt feszültség a bokszutca falán – Hamiltonnak ugyanis motorproblémái voltak.

„Horribilis versenyzünk volt” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Itt vannak a garázsban a motorral dolgozó srácok, illetve azok, akik a központban figyelik az eseményeket, és amit hallottam a rádióban – mert körülbelül 10 rádiócsatornát hallgatok közben! – az egyik csatornán, hogy ’Lewis Hamilton motorhibája a küszöbön áll, a következő körben annyi neki’.”

„Feltekertem a hangerőt, mondom ’elnézést, mi van?’. Ők pedig válaszoltak, hogy ’igen, nagyon komoly gondunk van az erőforrással, a következő körben annyi neki’. Végül nem állt meg a következő körben, én pedig szóltam, hogy ’srácok, azért ha lesz egy perceket, majd szóljatok, hogy mi a fene van’. Szóval hagytam dolgozni őket.”

„Aztán jelezték, hogy ’a kipufogó kishíján felmondta a szolgálatot, és minden hőmérsékleti határértéket túlléptünk’. Kérdeztem, hogy ’mi a megoldás?’, Ők pedig elkezdték megoldani azzal, hogy letekerték az egészet. A hőmérsékletek lejjebb mentek 1000°C, majd 980°C alá, ami még mindig magas. És aztán újra emelkedtek, az pedig borzasztó volt!”

Hamilton hozzátette, „nem volt könnyű látni”, ahogy Verstappen nagy tempóval közeledik, neki azonban túlélésre kellett játszania.

Hirdetés

„Küszködtünk. Problémánk volt a motorral” – mondta a világbajnok.

„Amikor Maxnek volt a balesete, elmentem mellette, utána pedig nem akartam újra feladni a pozíciót. Mindent megtettem, hogy tartsam az előnyömet. Az egyik legnehezebb versenyem volt hosszú ideje, de nagyon élveztem, imádom az ilyen kihívásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!