Glock szerint bajba kerülhet a Virgin - F1VILÁG.HU

Glock szerint bajba kerülhet a Virgin

HIRDETÉS

Timo Glock, a Virgin Racing német versenyzője szerint csapatának minél előbb működésre kell bírnia vadonatúj fejlesztéseit, amennyiben kvalifikálni akarja magát a szezon következő versenyeire.


Timo Glock, a Virgin Racing német versenyzője szerint csapatának minél előbb működésre kell bírnia vadonatúj fejlesztéseit, amennyiben kvalifikálni akarja magát a szezon következő versenyeire.

A csapat néhány újítást már Törökországban pályára vitt az elmúlt hétvégén annak reményében, hogy sikerül előrelépniük, és feledtetni tudják a csalódást keltő szezonrajtot.

Glock azonban a minap elárulta, nehéz versenyen van túl és egész hétvégén elégedetlen volt az autóval. A német versenyző ráadásul nem is használhatott minden újítást a futam során, azokkal ugyanis komoly problémák merültek fel.

„Ha így folytatjuk, akkor elég nehéz lesz kvalifikálni magunkat a versenyekre” – mondta Glock.

„Ha nem tudjuk működésre bírni a fejlesztéseket, akkor elég nagy bajba kerülünk. De ezt még túl korai megmondani – én a csapat mögött állok, remek szakemberek dolgoznak itt, csak egy kicsit rendeznünk kell a sorainkat a jövőre nézve és változtatnunk kell bizonyos dolgokon.”

„A teljes csomaggal felszereltük az autómat, és nem volt lassú, vagy bármi, egyszerűen csak elég nehéz volt vezetni. Ami a vezethetőséget illeti, a kipufogórendszert nehéz kontroll alatt tartani, de mindenki más a paddockban hasonló problémával küszködik.”

„Időt vesz igénybe, amikor először használja egy csapat, nálunk pedig nem működött tökéletesen, tehát úgy döntöttünk, hogy visszalépünk egyet, így a régi padlólemezzel és kipufogórendszerrel kellett köröznöm.”

Glock emellett elmondta, véleménye szerint a csapat struktúráján is változtatni kell, hogy jobb formát mutathassanak a nagydíjhétvégéken. A német versenyző azonban hozzátette, nincs idő keseregni, minél előbb meg kell oldani a problémákat.

„A frusztráció talán rossz szó. Mindenki arra számított, hogy előrelépünk, ami nem történt meg. Általánosságban elmondható, hogy a csapatnál semmi értelme nincs a frusztrációnak. Meg kell oldanunk a problémákat és változtatásokat kell eszközölnünk a jövőre nézve, hogy jobb legyen a helyzet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!