Hamilton egy hajszállal Räikkönen előtt Kínában - F1VILÁG.HU

Hamilton egy hajszállal Räikkönen előtt Kínában

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj második szabadedzésén is. A címvédőtől egy hajszállal maradt csak le Kimi Räikkönen, míg a listavezető Sebastian Vettel 4. lett.

Bár esőt jósoltak a tréningre, a gyakorlás szinte teljes egészében száraz pályán zajlott Sanghajban, csupán a tréning végén kezdett el szemerkélni. A nyitóedzéshez hasonlóan pedig ezúttal is a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb.

A Mercedes versenyzője 1 perc 33,482 másodperces idővel zárta az élen a gyakorlást, és mindössze 7 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen.

A helyi idő szerint délután megtartott gyakorláson igazán szoros volt az élmezőny, hiszen a 3. helyen végző Valtteri Bottas is mindössze 33 ezreddel volt lemaradva Hamiltontól, és a 4. pozíciót megszerző Sebastian Vettel hátránya is mindössze 1 tizedmásodperc.

Vettel mögött az 5. helyen Max Verstappen zárt a Red Bull-lal, míg a 6. pozíciót Nico Hülkenberg (Renault) csípte el.

A Haas ezúttal is remekül szerepelt, hiszen Kevin Magnussen a 7. legjobb időt autózta 1 másodperccel lemaradva az élen végző Hamiltontól. A top 10-ben Carlos Sainz, Daniel Ricciardo és Fernando Alonso zárt még.

A McLarennél nem lehetnek teljesen elégedettek, Stoffel Vandoorne ugyanis csak 14. lett, ráadásul a belga szűk negyed órával a leintés előtt megállt a pályán, miután autójának jobb hátsó kerekét nem rögzítették megfelelően a bokszutcában.

Hirdetés

A Force Indiák ezúttal is a középmezőnyben – a 11. és 13. helyeken – végeztek, a Williams pedig újra gyenge formát mutatott Szergej Szirotkin 16. és Lance Stroll utolsó helyével.

Az edzés végén néhányan még pályára gurultak a közes esőgumikkal, a romló körülmények miatt azonban értelemszerűen nem javultak a köridők.

A Kínai Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint reggel 5 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, az időmérőt pedig majd 8 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!