Menedzsere szerint Raikkönen marad a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Menedzsere szerint Raikkönen marad a Ferrarinál

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen menedzsere, Steve Robertson értetlenül áll az elmúlt időben felreppent híresztelések előtt, melyek szerint pártfogoltja a szezon végén elhagyja a Forma-1-et, és helyét Fernando Alonso veszi át a jövő évben.

Kimi Raikkönen menedzsere, Steve Robertson értetlenül áll az elmúlt időben felreppent híresztelések előtt, melyek szerint pártfogoltja a szezon végén elhagyja a Forma-1-et, és helyét Fernando Alonso veszi át a jövő évben.

Az olasz és a spanyol média már tényként beszél arról, hogy a finn pilóta az év végén búcsút int forma-1-es karrierjének, és a rali-világbajnokságban folytatja pályafutását, ahol már a hó végén bemutatkozhat.

Annak ellenére, hogy a Ferrari és a két érintett pilóta is cáfolta a híreszteléseket, továbbra is téma Raikkönen idő előtti menesztése, akinek jelenlegi szerződése csak 2010 végén jár le az olaszokkal.

A héten a finn pilóta menedzsere, Steve Robertson is megszólalt, aki szintén cáfolta védence átigazolásáról szóló híreszteléseket, és kijelentette, Raikkönen biztosan a Ferrari versenyzője marad a jövő évben a Forma-1-ben.

“Semmi valóságalapjuk nincsen ezeknek a híreszteléseknek” – mondta Robertson a finn MTV3-nak adott nyilatkozatában. “Ezek a pletykák már jó ideje itt keringenek köztünk. Úgy tűnik, valakiknek hobbijuk az olyan történetek kreálása, amiket a magazinok címlapjára lehet tenni, és jobb eladási számokat lehet produkálni.”

“Számos riport Spanyolországból származik, de ahogy azt már korábban is mondtam, ezeknek semmi valóságalapjuk nincsen. Nem tudom, ki a felelős ezért, de én csak azt tudom ismételni, hogy Kiminek szerződése van a jövő évre, és teljes mértékben jól érzi magát a Ferrarinál, így nincs is miért a váltáson gondolkodnia.”

Spanyol lapértesülések szerint a Ferrari most azon dolgozik, miként tudna idő előtt megválni finn versenyzőjétől úgy, hogy ne kelljen teljes egészében kifizetnie szerződésben foglalt éves juttatását, ami állítólag 28 millió euró.

A Marca úgy tudja, hogy az olaszok már utasították ügyvédeiket arra, hogy tüzetesen nézzék át Raikkönen szerződését, és találják ki, hogy miként fejezhetik be idő előtt a közös munkát úgy, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki belőle – ugyanis a leendő főszponzor, a Banco Santander nem vállalná magára az extra költségeket, pedig állítólag ő erőlteti Alonso mielőbbi átigazolását.

A spanyol lap szerint Raikkönen szerződésében feketén-fehéren le van írva, hogy nem mutatkozhat nyilvános szórakozóhelyen, nem fogyaszthat alkoholt, amit már többször is megsértett, ami miatt akár azonnali hatállyal meneszteni lehetne.

Egy másik variáció az, hogy a Ferrari – közös megegyezéssel – módosítja a finn szerződését, és Raikkönen a Fiat színeiben folytatja pályafutását a rali-világbajnokságban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!