A Toro Rosso a győzelem után sem bízza el magát - F1VILÁG.HU

A Toro Rosso a győzelem után sem bízza el magát

HIRDETÉS

A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli nem tartja valószínűnek, hogy csapata képes lesz megismételni a hétvégi Olasz Nagydíjon aratott szenzációs győzelmét a szezon hátralévő négy versenyén.

A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli nem tartja valószínűnek, hogy csapata képes lesz megismételni a hétvégi Olasz Nagydíjon aratott szenzációs győzelmét a szezon hátralévő négy versenyén.

Sebastian Vettel kiválóan alkalmazkodott a nem éppen ideális körülményekhez, és megszerezte pályafutása első győzelmét az F1-ben, miután az első helyről rajtolhatott Monzában.

Ascanelli azonban tisztában van azzal, hogy csapatának nehéz lesz megismételnie sporttörténeti sikerét az idei évben, ám úgy érzi, első győzelmük feltüzelheti őket a szezon hátralévő négy versenyére.

“Kemény és folyamatos munkát, semmi többet” – mondta Ascanelli, mikor feltették neki a kérdést, hogy mit vár a szezon hátralévő részétől. “Nem vagyok biztos benne, hogy ez megismételhető lesz, de szerintem ennek pozitív hatása lesz a csapatra. Ez is bizonyítja, hogy képesek vagyunk rá. Ez egy remek üzenet.”

“Ha szabad megjegyeznem, jó látni, hogy a mezőny legkisebb költségvetésével rendelkező csapata nyerte meg a verseny a világ leggyorsabb pályáján. Jó látni, hogy egy olyan szenvedélyes ember, mint Mr. Mateschitz munkája meghozta a gyümölcsét.”

“Ez is mutatja, hogy ha nagyon keményen dolgozol, akkor meg tudod csinálni. Ennyi.”

Ascanelli azt is elmondta, hogy véleménye szerint rengeteget komolyodott Vettel az elmúlt időben, és Bergerhez hasonlóan, ő is a jövő bajnokát látja a német ifjúban.

“Csodálatos dolgot vitt véghez. Megkomolyodott” – mondta az olasz szakember. “Rengeteget tanult. Azt gondolom, hogy boldog és szerencsés vagyok ilyen idősen, hogy láthatok felnőni egy bajnokot. Még soha nem voltam részese ilyennek, és most örülök, hogy ez is megtörténhet.”

“Úgy érzem, hogy egy kicsit én is hozzájárultam ehhez. Sokkal kifinomultabb, és ragyogóbb, nem olyan durva, mint egy évvel ezelőtt volt. Természetesen kell még mit tanulnia. A legfontosabb, hogy ne bízza el magát.”

“Azonban biztos vagyok benne, hogy a földön marad, tisztán tartja a fejét, és fantasztikus munkát fog végezni a jövőben” – tette hozzá Ascanelli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!