Mosley szerint a McLaren óriásit hibázott - F1VILÁG.HU

Mosley szerint a McLaren óriásit hibázott

HIRDETÉS

Az FIA elnöke, Max Mosley szerint a McLaren vezetése hatalmas hibát követett el azzal, hogy a versenyirányítástól várt megerősítést az ügyben, hogy Hamilton szabályosan engedte-e vissza maga elé Raikkönent Belgiumban.

Az FIA elnöke, Max Mosley szerint a McLaren vezetése hatalmas hibát követett el azzal, hogy a versenyirányítástól várt megerősítést az ügyben, hogy Hamilton szabályosan engedte-e vissza maga elé Raikkönent Belgiumban.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh a múlt hétvégi belga futam után kijelentette, hogy a versenyirányítás félrevezette csapatát, mert kétszer is megerősítette nekik, hogy Hamilton teljesen szabályosan adta vissza vezető pozícióját Raikkönennek.

A brit szakember hozzátette, ha Charlie Whiting szavaiból bármiféle bizonytalanságot vettek volna ki, azonnal rászóltak volna Hamiltonra, hogy adja ismét vissza az első helyet riválisának.

A McLaren éppen ezért élt a fellebbezés lehetőségével, és az ügy szeptember 22-én kerül az FIA Fellebbviteli Bírósága elé Párizsban, míg a döntés másnapra várható.

A szövetség elnöke, Max Mosley azonban elmondta, véleménye szerint a wokingi alakulat hatalmas hibát követett el azzal, hogy a versenyirányításhoz fordult ilyen ügyben, ugyanis Charlie-nak kisebb baja is nagyobb volt annál, hogy ilyen kérdésekkel foglalkozzon, mikor a versenyzők “slick” gumikon száguldoztak a vizes pályán.

“Szerintem itt két hibát követtek el” – mondta Mosley. “Először is, a McLarennek nem lett volna szabad megkérdeznie Charlie-t, másrészt Charlie-nak nem lett volna szabad válaszolnia.”

“Mert mikor leesik az eső a világ egyik leggyorsabb pályáján, és a legtöbb autó száraz aszfaltra alkalmatos gumin van, az egy nagyon veszélyes szituáció.”

“A legrosszabb dolog, hogy megvan az esélye annak, hogy lesznek kipörgések, vagy ütközések, ami mindenképpen rémálom számunkra. Ez egy olyan helyzet, amit nagyon nehéz kezelni.”

“Charlie hatalmas nyomás alatt van az ilyen helyzetekben, és ekkor a csapatoknak nem szabad kérdezniük tőle, és neki sem szabad válaszolnia, mert nincs olyan helyzetben, hogy véleményt alkosson a történtekről. Éppen ezért úgy gondolom, hogy két hibát is elkövettek.”

“Azonban az elsődleges hiba szerintem a csapat részéről történt. A csapatnak magának kell eldöntenie, hogy milyen tanáccsal látja el (Hamiltont). Nem alkotok véleményt, de a helyes eljárás az a csapat részéről, ha maga dönti el, mit mond a versenyzőjének. Charlie felelőssége az, hogy senki ne haljon meg a pályán.”

Hirdetés

“Amit véleményem szerint Charlie mondott, az a következő lehetett: ’Szerintem rendben van’. Legalábbis én ezt mondtam volna. Azonban majd a bíróság eldönti, hogy szabályos volt-e az előzés” – tette hozzá Mosley.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!