Vettel még nem fogta fel a történteket - F1VILÁG.HU

Vettel még nem fogta fel a történteket

HIRDETÉS

Sebastian Vettel kereste a szavakat, mikor az időmérő utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, milyen érzés a sport történetének legfiatalabb pole pozíciót megszerző pilótájának lenni, miután megnyerte a mai esős időmérőt Monzában.

Sebastian Vettel kereste a szavakat, mikor az időmérő utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, milyen érzés a sport történetének legfiatalabb pole pozíciót megszerző pilótájának lenni, miután megnyerte a mai esős időmérőt Monzában.

A mindössze 21 esztendős német pilóta sporttörténelmet írt, ugyanis ilyen fiatalon még soha senki nem indulhatott az élről Forma-1-es versenyen.

A rekordot eddig a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso tartotta, aki öt hónappal volt idősebb Vettelnél, mikor megszerezte első rajtelsőségét.

Vettel parádésan vezetett az esőben, és kihasználva az időjárási körülményeket, minden riválisát megverte, mellyel megszerezte pályafutása és csapata első pole pozícióját a Forma-1-ben.

“Hihetetlen, el sem hiszem” – kezdte Vettel a sajtókonferencián. “Éppen viccelődtem a mérnökömmel, hogy ha esni fog, akkor harcba szállhatunk a pole pozícióért.”

“Borzalmasak voltak a körülmények a mai napon. Ekkora vízmennyiségnél nem tudhatod, hogy mire számíthatsz. Az Ascari kanyarban annyi víz volt a pályán, hogy csak a szerencsének köszönhettem, hogy nem csúsztam ki.”

“Két olasz csapat van a mezőnyben, a legtöbb ember a nagyobbat ismeri (Ferrari), de most már a kisebbikkel is megbarátkozhat, a Scuderia Toro Rossóval.”

“Mit is mondhatnék. Hatalmas álmom volt, hogy egy napon Forma-1-es autót vezethessek, és most az a célom, hogy a pole pozíciókért illetve a futamgyőzelmekért harcoljak.”

“Ez egy olyan nap volt, amire nem számítottam. Fantasztikus érzés, hihetetlen, a Forma-1 részese vagyok, és ezekkel a versenyzőkkel harcolni fantasztikus dolog” – magyarázta a német pilóta, aki nagyon jól érezte magát autójában, miután végrehajtottak néhány módosítást az éjszaka folyamán.

“Már pénteken is volt egy esős edzésünk, de akkor nem éreztem olyan jól magam az autóban. Éjszaka elvégeztünk néhány módosítást, nem tudtuk, mire számítsunk, mennyi eső érkezik.”

Hirdetés

“A ma délelőtti szabadedzés után viszont már nagyon elégedett voltam az autómmal, az egyensúlya tökéletes volt a vizes pályán” – magyarázta Vettel. “Mikor magabiztosnak érzed magad ilyen körülmények között, az hatalmas előnyt jelent, ez a legfontosabb.”

Vettel csapattársa, Sebastien Bourdais is kiváló edzést teljesített, a Toro Rosso francia pilótája a negyedik helyre kvalifikálta magát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!