Red Bull: Nem fogják elcsábítani Verstappent a riválisok - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem fogják elcsábítani Verstappent a riválisok

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Hungary - Practice

Nem fogja elcsavarni a Forma-1 egyik legnagyobb ígéretének tartott Max Verstappen fejét a Ferrari, vagy a Mercedes csapata – így vélekedik a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Verstappen jelenleg érvényes szerződése 2019 végéig szól az energiaital-gyárosokkal, ám a nemzetközi sajtó rendre összefüggésbe hozza a Mercedesszel és a Ferrarival, ahol állítólag árgus szemekkel figyelik a holland tehetség pályafutását.

Az ifjú versenyző 2017-es szezonja eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakult, sorozatos műszaki problémák hátráltatták ugyanis.

Amikor a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert arról kérdezték, Verstappen esetleg vágyat érezhet-e arra, hogy csatlakozzon a riválisok egyikéhez, a szakember így felelt: „Nem hiszem. Szerintem látja, mi a helyzet.”

„Türelmetlen, mint minden fiatal, de kellően objektív ahhoz, hogy tudja, jó dolgokra számíthat nálunk. És ha megnézzük, hol kezdtük az idényt, és hol tartunk most, látható, hogy oda fogunk érni, amint rendezzük sorainkat az év eleji, korrelációs problémákkal kapcsolatban. Nagyon komoly fejlődést láthattunk eddig is.”

Verstappen több alkalommal hangot adott már frusztrációjának az évad első felében, és egy interjúban beszélt arról is, aggódik a Red Bull 2018-as szezonja miatt.

Horner elismerte, ahhoz, hogy megtartsák Verstappent szerződésének lejárta után is, elengedhetetlen, hogy győztes autót adjanak alá.

Amikor a szerződés esetleges meghosszabbításáról kérdezték, Horner így válaszolt: „Ami a papíron szerepel, annak mindkét fél akaratával egyezni kell.”

„Jelenleg nincs értelme arról beszélni, mi lesz Max jelenlegi kontraktusának lejártát követően, mert rajtunk múlik, hogy olyan autót adunk-e alá, mellyel versenyezni és nyerni tud.”

Hirdetés

„Biztos vagyok abban, hogy amennyiben ezt sikerül megtenni, Max nem akar majd másik csapatnál lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!