Hülkenberg nem akar beleszólni a bajnoki csatába - F1VILÁG.HU

Hülkenberg nem akar beleszólni a bajnoki csatába

HIRDETÉS

A Brazil Nagydíj időmérő edzésén pole pozíciót szerző Nico Hülkenberg reméli, hogy Interlagosban nyújtott teljesítményével bebetonozhatja magát jelenlegi csapatához a 2011-es esztendőre.


A Brazil Nagydíj időmérő edzésén pole pozíciót szerző Nico Hülkenberg reméli, hogy Interlagosban nyújtott teljesítményével bebetonozhatja magát jelenlegi csapatához a 2011-es esztendőre.

Miután Hülkenberg egészen eddig meglehetősen felejthető eredményekkel rukkolt elő, a nemzetközi sajtó arról kezdett el értekezni, hogy Rubens Barrichello csapattársa jövőre a GP2-es sorozat idei bajnoka, Pastor Maldonado lehet – ám elsősorban financiális okok miatt.

Hülkenberg azonban reméli, hogy szombati teljesítményével meggyőzte a Williams vezetését.

„Ez nyilvánvalóan fizetésemelést jelent… persze csak viccelek” – kezdte érthetően jókedvűen mondandóját a fiatal tehetség.

„A Williams-ügy továbbra is teljesen nyitott, semmi nincs megerősítve, én azonban továbbra is a munkámra kívánok összpontosítani, és eddig ez egész jól megy.”

„Ha sikerül elvégeznem a feladatom és nem követek el buta hibákat, akkor pusztán a csapaton múlik, hogy megtartanak-e. Én azonban nagyon pozitív hangulatban vagyok, s bízom abban, hogy sikeres lesz a történetünk.”

A Brazíliában nyújtott teljesítménye kapcsán Hülkenberg elmondta, mesébe illő eredményt ért el, így természetesen nagyon büszke arra, hogy a világbajnoki aspiránsok elől vághat majd neki a vasárnapi viadalnak.

„Fantasztikus, még mindig nem tudom elhinni, hogy megcsináltam. Egyértelműen helyes döntés volt slickekre váltani. A mérnököm javasolta ezt. Könnyű volt hibázni, de ez a bizonyos kör nagyon ott volt. Ez egy remek pillanat számunkra.”

Az újonc versenyző elismerte, nem valószínű, hogy maga mögött tudja majd tartani a bajnoki éllovasokat a minden bizonnyal száraz Brazil Nagydíjon, ám mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a mai eredményből.

Hirdetés

„A legjobb, ami történhet, hogy veszünk egy jó rajtot és elhúzunk tőlük, de ha száraz lesz a pálya, ez nem fog megtörténni. Próbálom végezni a munkámat. Ezek a srácok a bajnoki címért csatáznak, szóval nem akarok problémát, viszont a saját teljesítményünket is szem előtt kell tartanunk.”

„A hatodik helyért harcolunk a Force Indiával. Hiszem, hogy meg tudom csinálni és sok pontot gyűjthetek holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!