Hamilton elégedett a dobogós helyezéssel - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett a dobogós helyezéssel

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott, miután a harmadik helyen végzett a hétvégi Maláj Nagydíjon, jóllehet az élről vágott neki a versenynek.


Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott, miután a harmadik helyen végzett a hétvégi Maláj Nagydíjon, jóllehet az élről vágott neki a versenynek.

A McLaren pilótája az első két futamot az élről kezdhette meg, ám mindkét alkalommal a harmadik helyen végzett, nem tudta kihasználni rajtpozícióját.

Hamilton képtelen volt felvenni a versenyt Fernando Alonsóval és Sergio Perezzel a mai, igen kaotikusra sikerült megmérettetésen, azonban a brit világbajnok elégedett azzal, hogy ismét felállhatott a dobogóra.

„Nem panaszkodom” – mondta. „Úgy gondolom, az autó kiválóan teljesített egész hétvégén és a csapat remek munkát végzett továbbá ismét a dobogón állhattunk, ami célom volt. Azt szeretném, ha ez folyamatos lenne és minden versenyen az első háromban lehetnék.”

Bár úgy tűnhet, hogy a McLaren nem tudja megismételni azt a teljesítményt a versenyen, mint amit az időmérőkön nyújt, Hamilton figyelmeztetett, hogy senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket a mai versenyen látottakból, hiszen ez egy extrém esemény volt.

„Ez egy nagyon érdekes verseny volt. Természetesen jobban örültünk volna, ha ott végzünk, ahonnan elrajtoltunk, de a másik két versenyző fantasztikus munkát végzett” – folytatta.

„Mindent megpróbáltam, hogy befogjam őket. Egy nagyon mozgalmas verseny volt a mai. Minden az időzítésen múlott, hogy mikor váltottál gumikat, és azt gondolom, hogy mi mindkét esetben egy kicsit későn kapcsoltunk.”

„A váltás pedig azon múlik, hogy mennyi kockázatot vállalsz, és a többiek ezt egy kicsivel előbb meglépték. A kiállások alkalmával is veszítettünk, szóval 12 másodpercet lefaragni egyáltalán nem egyszerű.”

Hamilton jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, öt ponttal lemaradva az újdonsült első, Alonso mögött.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!