Raikkönen: A Lotus az első sorra is jó lett volna - F1VILÁG.HU

Raikkönen: A Lotus az első sorra is jó lett volna

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy akár az első sorba is kvalifikálhatta volna magát az időmérő edzésen Malajziában, ha nem hibázik mért körén a Q3-ban.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy akár az első sorba is kvalifikálhatta volna magát az időmérő edzésen Malajziában, ha nem hibázik mért körén a Q3-ban.

A Lotus finn pilótája ugyan az ötödik helyen végzett az időmérőn, csak a tizedik pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, ugyanis csapatának váltót kellett cserélnie autójában.

Räikkönen azonban nincs elkeseredve, ugyanis meggyőződése, hogy megvolt bennük az erő ahhoz, hogy akár az első sorba is kvalifikálják magukat, azonban hibázott utolsó mért körén, ami miatt be kellett érnie egy gyengébb helyezéssel.

„Biztos vagyok abban, hogy akár az első sorba is kerülhettünk volna. Mindössze egy tized a hátrányom az első háromtól, és azt könnyen elveszítettük” – mondta az egykori világbajnok.

„Két helyen is hibáztam, ahol egy, de akár két tizedet is veszítettem, szóval egy tökéletes körrel az első sorba is kerülhettem volna, de erről már kár beszélni.”

Räikkönen azt is elmondta, hogy elégedettebb volt autójával, mint a tegnapi edzéseken, amely nem is csoda, hiszen csapata kicserélte a fenéklemezt és megjavította a hibrid rendszert, ami nem működött megfelelően pénteken.

„Jól működött, és tegnap nem, mikor voltak gondok a KERS rendszerrel” – magyarázta. „Most minden rendben van és remek. Valami nem stimmelt az első versenyen, valamit éreztem. Ugyanazzal a fenéklemezzel futottunk, amit lecseréltünk éjszaka és minden megváltozott, olyan lett, mint a teszteken.”

A finn pilóta kiválóan teljesített visszatérő versenyén egy hete Melbourne-ben, ahol a hetedik helyen végzett. Most ismét jó szereplésben bízik, látva autója versenytempóját, azonban egyelőre nem mer a dobogós helyezésekre gondolni.

„Nem tudom, hogy mi lesz holnap. Majd a verseny után már okosabbak leszünk. Az előttünk állók nagyon gyorsak, de a versenytempónk kiváló volt Melbourne-ben a hosszú etapokon. Tegnap is jó volt a sebességem, majd meglátjuk” – folytatta.

Hirdetés

„Sok múlik az első két kanyaron, ha az ember tisztán teljesíti azokat, problémák nélkül, akkor jó lehet. Azonban ezért is lett volna jobb előrébbről rajtolni. Tegnap jól ment az autóm a hosszabb etapok alatt, még úgy is, hogy nem működött a KERS.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!