A Pirelli meghívta a csapatokat első tesztjére - F1VILÁG.HU

A Pirelli meghívta a csapatokat első tesztjére

HIRDETÉS

Meginvitálta a Forma-1 csapatait első jerezi tesztjére a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli.


Meginvitálta a Forma-1 csapatait első jerezi tesztjére a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz vállalat első ízben próbálhatja majd ki vadonatúj versenyautóját, a Renault 2010-es versenygépét, így szeretné, ha a csapatok meggyőződnének arról, senkinek sem előnye, sem hátránya nem származik abból, hogy a franciák volt autójával dolgoznak a továbbiakban.

„Meghívtuk az összes csapatot, szeretnénk, ha küldenének egy megfigyelőt, hogy lássák, hogy is dolgozunk” – mondta a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery a májusi teszttel kapcsolatban.

„Tettünk mindezt azért, hogy lássák, korrekt módon végezzük a dolgunkat.”

Mint ismert, a Pirelli F1-es csatlakozása óta a Toyota 2009-es autójával bonyolította le a pályateszteket, ám miután a TF109-es konstrukció egyre elavultabbá vált, váltaniuk kellett.

„Szerettünk volna egy középkategóriás autót, és a Renault autója 2010-ben ötödikként zárta a bajnokságot” – nyilatkozta Hembery arra a kérdésre reagálva, hogy miért épp a franciákra esett a választás.

„Azt gondolhatják, olyan autóra vágytunk, amely világbajnoki címet nyert, de ha így tettünk volna, akkor ismét rengeteg politika és dráma lengte volna körül az egészet. Úgy éreztük, ezt el kell kerülnünk.”

A Pirelli egyébként továbbra sem döntött arról, ki lesz a tesztpilótája 2012-ben, a hírek szerint azonban a Toro Rosso ex-versenyzője, Jaime Alguersuari jó eséllyel pályázik a pozícióra.

Hembery elmondta, az sem kizárt, hogy idén is Lucas di Grassival folytatják majd a munkát.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!