Hamiltoné az év első pole-ja Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Hamiltoné az év első pole-ja Melbourne-ben

HIRDETÉS

Lewis Hamilton megnyerte az Ausztrál Nagydíj időmérőjét, így csapattársa, Jenson Button mellől, az első helyről rajtolhat. A McLaren duója mögött Romain Grosjean végzett a Renault-val.



Lewis Hamilton kiváló teljesítményt nyújtva, mindenkit maga mögé utasított az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén, így az élről vághat neki a vasárnapi futamnak.

A McLaren brit pilótája mellől, csapattársa, Jenson Button indulhat, így a wokingi alakulat örülhet, hiszen megszerezte első dupla első sorát az első versenyen.

Mögöttük Romain Grosjean (Renault) és Michael Schumacher (Mercedes) végzett, így ők töltik fel a rajtrács második sorát. Előbbi az utolsó etapban fantasztikus időt futva lépett elő a harmadik helyre, a hétszeres világbajnok pedig eddigi legjobb rajthelyezését szerezte meg a Mercedesszel.

A világbajnoki címvédő Red Bull számára nem úgy alakult az edzés, ahogy azt szerette volna, versenyzői csak a harmadik sorban foglalhatnak majd helyet, Mark Webber az ötödik, míg Sebastian Vettel a hatodik pozícióban végzett.

Beigazolódott, amitől mindenki félt: a Ferrari valóban szenvedett, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy egyik autója sem került be a top10-be.

Fernando Alonso olyan keményen nyomta, hogy a célegyenes utáni kanyarban kicsúszott a második etapban, és feladni kényszerült az edzést. Felipe Massa is mindent megtett a siker érdekében, de már az is nagy szó volt, hogy nem esett ki a Q1-ben.

Nem úgy, mint a nagy visszatérő, Kimi Räikkönen, aki már az első húszperces tréning végén búcsúzott, mindenki nagy meglepetésére.

Hamilton első pozíciója egy pillanatig sem volt veszélyben az utolsó tízperces etapban, ám a második helyért komoly küzdelem alakult ki az élmezőny versenyzői között, többen is birtokolták az említett pozíciót, amit végül Button szerzett meg a McLarennel.

Hirdetés

Vettel nem volt elég gyors ahhoz, hogy partiba szálljon a rajtelsőségért. Végül a hatodik lett, így a 2010-es Olasz Nagydíj óta először várhatja ennyire hátulról a vasárnapi versenyt.

A Mercedes kiválóan teljesített, sokáig úgy tűnt, hogy esélyes lehet a pole pozícióra, ám Schumacher a negyedik, Nico Rosberg a hetedik helyen végzett.

A Ferrari borzalmasan szerepelt, minkét versenyzője a Q2-ben kiesett. Alonso kiscsúszott a célegyenes utáni kanyarban, és a kavicságyban ragadt, ami miatt egy kis időre az edzést is félbe kellett szakítani. A spanyol versenyző a 12. helyről rajtolhat, miközben Massa csak a 16. lett.

Räikkönen hatalmasat hibázott. Mért körén visszavett, mert érezte, hogy az a kör már elment, azonban mire felért célegyenesbe, leintették az etapot, így már nem volt lehetősége egy újabb mért körre – aminek eredménye az lett, hogy csak a 18. pozícióból indulhat, miközben csapattársa a második sorban van.

Pastor Maldonado a nyolcadik helyre hozta be a Williamst, mely csapat a tavalyi évben igen gyengén teljesített, így mindenképpen már most hatalmas a javulás. Az első tíz sorát Nico Hülkenberg (Force India) és Daniel Ricciardo (Toro Rosso) zárta.

A kiscsapatok közül nem meglepő módon a Caterham volt a legeredményesebb, majd jött a Marussia és a HRT, utóbbi egyik versenyzője sem érte el a 107%-os szintidőt, így most a szövetség döntésére várnak, hogy rajthoz állhatnak-e a szezonnyitón Melbourne-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!