Petrov: Ez a csapat nagyszerű dolgokra képes - F1VILÁG.HU

Petrov: Ez a csapat nagyszerű dolgokra képes

HIRDETÉS

Ugyan meglehetősen jól szerepelt a 2011-es idény első harmadában, mégsem teljesen elégedett a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov, aki reméli, a következő versenyeken tovább gyarapíthatja pontjainak számát.


Ugyan meglehetősen jól szerepelt a 2011-es idény első harmadában, mégsem teljesen elégedett a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov, aki reméli, a következő versenyeken tovább gyarapíthatja pontjainak számát.

Az orosz versenyző ötödikként ért célba a legutóbbi versenyen, Kanadában, noha a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, nem volt tökéletes a futam, és végezhetett volna előrébb is.

„Többet vártunk a kanadai időmérőtől, de szerintem némi balszerencsénk is volt. Mindent összevetve a teljesítményünk nem volt olyan jó, mint reméltük” – mondta Petrov.

„A verseny maga nem volt egyszerű, mert Nick és én is más beállításokon voltunk. Kevesebb leszorítóerőm volt, és úgy gondolom, ha ez másképp lett volna, akkor erősebb versenyt futhattam volna. Személy szerint úgy vélem, egy kicsit korábban is kiállhattam volna a bokszba, szóval stratégiailag is jobb munkát tudtunk volna végezni, de ez az én személyes véleményem.”

„Ötödikek lettünk, szereztünk néhány pontot, de tudom, hogy nem hoztunk ki mindent az adott helyzetből.”

Petrov hozzátette, magabiztosan várja a hétvégi Európa Nagydíjat, és miután alsóbb kategóriákban eredményesen szerepelt Valenciában, jó eredményben bízik.

„Valójában jó emlékeim vannak Valenciáról, hiszen háromszor nyertem itt még a GP2-es sorozatban. A Forma-1-ben még nem tettem le a névjegyem, de idén jóval felkészültebb vagyok.”

A Renault versenyzője elmondta, nem teljesen elégedett a szezon eddigi részének alakulásával, és bízik abban, hogy tovább fejlődhetnek, és értékes pontokat szerezhetnek a soron következő megmérettetéseken.

„Azt hiszem, még sokkal többet elérhetünk idén. Tudom, hogy már mondtam ezt korábban is, de tényleg hiszek benne. Jó eredményeket értünk el, de együtt nagyszerű dolgokra vagyunk képesek. Néha én hibáztam, néha a bokszkiállások lehettek volna jobbak, de összességében úgy vélem, jó teljesítményre vagyunk képesek. Minimalizálnunk kell a hibákat és a pontok jönni fognak.”

Hirdetés

„A célom a következő versenyeken a pontszerzés: szeretnék még több pontot szerezni. Jó lenne úgy elvonulni a nyári szünetre, hogy jól megérdemelt, tisztességes mennyiségű pontot szereztünk. A valenciai pályát jól ismerem, ez pedig előnyömre válhat a versenyen. Nagyon magabiztosan várom a következő négy versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!