A Mercedes GP még idén győzni szeretne - F1VILÁG.HU

A Mercedes GP még idén győzni szeretne

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy bár örül csapata fejlődésének, a vezetőség csak akkor lesz teljes mértékben elégedett, ha megszerzik első futamgyőzelmüket.


A Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy bár örül csapata fejlődésének, a vezetőség csak akkor lesz teljes mértékben elégedett, ha megszerzik első futamgyőzelmüket.

A brackley-i bázisú alakulat sokat fejlődött az elmúlt versenyeken, és hosszabb tengelytávú autójával sikerült előrelépést elérnie.

Michael Schumacher és Nico Rosberg a negyedik, illetve az ötödik helyen fejezte be a hétvégi Török Nagydíjat, mellyel a Mercedes GP idei legjobb eredményét ünnepelhette, és szemmel láthatóan közelebb került a Red Bullhoz és a McLarenhez, sőt úgy tűnik, hogy sikerült megelőznie a Ferrarit.

Mindezek ellenére a csapat vezetése még nem teljesen elégedett, Haug pedig elmondta, hogy addig nem is lesznek, amíg meg nem szerzik idei első futamgyőzelmüket, melyre reményei szerint jó eséllyel pályáznak a szezon hátralévő részében.

„Még jobb eredményben bízom” – mondta a német szakember az Autosportnak adott nyilatkozatában. „Győztes csapat akarunk lenni, de türelmesnek kell lennünk, nagyon keményen kell folytatnunk tovább a munkát, és akkor jönni fognak az eredmények.”

„Az autó nagyon megbízható, minden hozzávaló megvan, és már folyamatosan mi teljesítjük a legjobb boxkiállásokat. Bár most a Ferrari előtt végeztünk, az olasz alakulat teljesítménye egyelőre nagy kérdés számunkra, nem tudjuk, hogy volt-e bennük több, avagy sem.”

„Egyértelmű, hogy nem volt egy erős hétvégéjük, de mindenképpen figyelnünk kell rájuk. Mi most erősebbnek tűntünk, azonban még nagyon kemény munka vár ránk, mert nem elég jó a sebességünk.”

Haug azt is elmondta, hogy örül a McLaren sikerének, hiszen a wokingiak versenygépeiben is a Mercedes V8-as motorjai dübörögnek.

„Ha mi nem tudunk győzni, akkor az rendben van, ha ők győznek. Továbbá azt gondolom, hogy ha a Red Bullok nem esnek ki, akkor sem lett volna még vége a játszmának, kemény küzdelmet láthattunk volna az élen” – tette hozzá a szakember.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!