Raikkönen nem vár előrelépést a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Raikkönen nem vár előrelépést a Ferraritól

HIRDETÉS

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen egy újabb nehéz hétvégére számít a szezon negyedik állomásának helyet adó Bahreini Nagydíjon, miután csak a mezőny hátsó felében végzett a péntek délutáni szabadedzésen.

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen egy újabb nehéz hétvégére számít a szezon negyedik állomásának helyet adó Bahreini Nagydíjon, miután csak a mezőny hátsó felében végzett a péntek délutáni szabadedzésen.

Az olasz gárda még egyetlen pontot sem szerzett az idei évben, és ha a hétvégén sem kerül az első nyolcba, akkor minden idők leggyengébb szezonkezdését produkálja.

Bár a tavalyi évben a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett, a Ferrari az idei évben nem valószínű, hogy megismételheti ezt, legalábbis Raikkönen szerint biztosan nem, miután csak a 18. helyen végzett a mai második edzésen.

A finn pilóta bevallotta, hogy egyáltalán nem lepte meg az F60-as modell lassúsága és gyenge szereplése, hiszen nem sok újdonság került az autóba az elmúlt futam óta, ahol szintén leszerepeltek.

“Még ha nem is tudjuk, hogy a többiek mennyi üzemanyaggal köröztek, akkor is tisztán látjuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak, de ennek ellenére a legjobb tudásunkat próbáljuk nyújtani, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a helyzetből” – mondta Raikkönen.

“Legalább tudjuk, hogy ezen a versenyen sem leszünk előrébb, mint az előzőn. Két különböző konfigurációval futottunk a mai edzéseken, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat a hétvége további részére. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, amiket most áttanulmányozunk, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a versenyre.”

“Egy nagyon nehéz hétvégére számítunk, de soha nem gondoltuk, hogy könnyű lesz” – tette hozzá egy kissé ironikusan az egykori világbajnok.

Csapattársa, Felipe Massa sem volt megelégedve, ami nem csoda, hiszen két pozícióval előrébb, a tizenhatodik helyen végzett, pedig az ő autójában helyet kapott a KERS.

“Nem volt valami jó napunk” – mondta a brazil. “Rengeteget dolgozunk a futamra, de tovább kell javítani az autó kezelhetőségén, hogy előrébb tudjunk kerülni a holnapi időmérőn, és a vasárnapi versenyen.”

“A keményebb keverékek használata nagyon nehéz, míg a lágyabbak jobbnak tűnnek, nem csak az első körökben, hanem a hosszabb etapok alatt is. A KERS mindenképpen segítségemre volt, nélküle még lassabb lettem volna.”

Hirdetés

“Utolsó mért körömön hibáztam a lágyabb gumikon, ami legalább három tizedbe került. Most viszont az a legfontosabb, hogy türelmesek legyünk, és megpróbáljuk kihozni a legtöbbet magunkból ezekben a nehéz időkben” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!