Bottas a leggyorsabb, Vettel alig körözött szombaton - F1VILÁG.HU

Bottas a leggyorsabb, Vettel alig körözött szombaton

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének második napján. A finn mögött Pierre Gasly és Lance Stroll, Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek viszont nem volt könnyű napja.
2021 Bahrain Pre-Season Test, Day 1 - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A száguldó cirkusz mezőnye összesen 3 napot tölt el a Bahreini Nagydíj helyszínéül is szolgáló versenypályán, ahol új autóikkal készülnek az előttünk álló idényre.

A második tesztnap magyar idő szerint reggel 8 órától 17 óráig tartott egy egyórás ebédszünetet beiktatva, a leggyorsabb kört pedig Valtteri Bottas futotta meg.

A Mercedes finn versenyzője a Pirelli C5-ös lágy keverékével érte el legjobbját, általánosságban viszont elmondható, hogy a német istálló versenyzőinek még barátkozniuk kell a W12-es modellel.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Lewis Hamilton még délelőtt a kavicságyba csúszott autójával a 13-as kanyarban, az incidens miatt pedig a piros zászlók is előkerültek.

A pénteki váltóhibák után viszont legalább sokat tudtak körözni a Mercedes versenyzői: Bottas 56, Hamilton pedig 58 körrel zárta a napot.

A 2. pozícióban Pierre Gasly zárt az AlphaTaurival: a francia pilóta mindössze 124 másodperccel volt lassabb Bottasnál, a faenzai kiscsapat ráadásul igencsak produktív napot zárt, hiszen míg Gasly 85, addig csapattársa, Yuki Tsunoda 57 kört tett meg délelőtt.

Az Aston Martin már nem mondhatja el ugyanezt magáról: bár Lance Stroll délután 70 körig jutott, és a 3. helyen zárt, Sebastian Vettel számára kiábrándítóan alakult a szombati nap. A német mindössze 10 körig jutott, autójában ugyanis meghibásodott a Mercedes váltóműve.

A McLarennél délelőtt Daniel Ricciardo, délután Lando Norris volt szolgálatban: az ausztrál végül 1,9 másodperces hátránnyal a 9., Norris pedig a 4. helyen zárt.

A Ferrari ugyancsak két versenyzővel dolgozott: Charles Leclerc délután pattanhatott be az SF21-es versenygépbe, és 6 tizedes hátránnyal 6. lett. Csapattársa, Carlos Sainz a 13. legjobb idővel zárta a napot. A Scuderia 129 megtett körrel zárta a napot.

Hirdetés

Fotó: Alpine F1 Team

Az Alpine színeiben ma a Forma-1-be kétévnyi kihagyás után visszatérő Fernando Alonso tesztelt. A spanyol versenyző sikeresen lerázta magáról a rozsdát, hiszen egymaga 128 körig jutott, és végül 2 másodperces lemaradással a 10. helyen zárt.

A Haas csapatánál délelőtt Nikita Mazepin, délután Mick Schumacher körözött. A német versenyző a 12., orosz csapattársa pedig a 14. helyen zárt.

Lewis Hamilton délelőtti 1 perc 33,399 másodperces ideje a 15., utolsó előtti helyre volt elegendő, míg az utolsó pozícióban az alig köröző Sebastian Vettel zárt.

A Forma-1 csapatai holnap utolsó tesztnapjukat töltik majd Bahreinben.

A 2. tesztnap végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!