Rejtő Jenő Fan Club, "Fülig Jimmy őszinte sajnálatára":D |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Rejtő Jenő Fan Club, "Fülig Jimmy őszinte sajnálatára":D |
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Tekintetes&Irgalmas Úr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 10,731 Regisztrált: 3-November 08 Azonosító: 1,375 ![]() |
Gondoltam vagyunk páran akik szeretjük.A kedvencem tőle a Csontbrigád nekem.Több tucatszor képes voltam elolvasni.
![]() -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
"Ha küzdesz veszíthetsz,de ha nem küzdesz veszítettél!" "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Jamon Serrano (Befana fan) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Moderators Hozzászólások: 27,554 Regisztrált: 28-September 08 Innen: Fejér Azonosító: 1,189 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Alonso hasta la muerte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 8,982 Regisztrált: 23-October 07 Innen: Budapest Azonosító: 250 ![]() |
Az első tőle a 14 karátos autó volt,még kissrác koromban. Egy hete olvastam újra a Fehér foltot. Kedvencem az Elveszett cirkáló. Én mindet imádom és nyaralni nem is indulok legalább egy Rejtő kötet nélkül-mely rossz szokásomat immár a lányomra is ráragasztottam-,amivel rögtön hökkent tekintetek kereszttüzében találhatja magát az ember a napozóágyról lepottyanva az összegörnyedt,gurgulázó vihogástól. ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Tekintetes&Irgalmas Úr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 10,731 Regisztrált: 3-November 08 Azonosító: 1,375 ![]() |
Én mindet imádom és nyaralni nem is indulok legalább egy Rejtő kötet nélkül-mely rossz szokásomat immár a lányomra is ráragasztottam-,amivel rögtön hökkent tekintetek kereszttüzében találhatja magát az ember a napozóágyról lepottyanva az összegörnyedt,gurgulázó vihogástól. ![]() ![]() ![]() A hozzászólást -Szlavo- szerkesztette a következő időpontban: Jul 5 2009, 05:01 -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
"Ha küzdesz veszíthetsz,de ha nem küzdesz veszítettél!" "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Az első tőle a 14 karátos autó volt,még kissrác koromban. Egy hete olvastam újra a Fehér foltot. Kedvencem az Elveszett cirkáló. A tizennégy karátos autó volt a mumusom sokáig.Valahogy nem lehetett beszerezni az idő tájt.Mit jártam utána míg végül sikerült.Én a Három testőr Afrikában-t olvastam először tőle. -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() keleti blokk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 3,284 Regisztrált: 14-February 09 Innen: Cívisváros Azonosító: 2,212 ![]() |
A tizennégy karátos autó volt a mumusom sokáig.Valahogy nem lehetett beszerezni az idő tájt.Mit jártam utána míg végül sikerült.Én a Három testőr Afrikában-t olvastam először tőle. Szintén első kötete volt nekem is. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Szintén első kötete volt nekem is. ![]() Szerintem is.Köze nem volt a regényhez.Valahogy nem így képzeltem se a szereplőket sem a helyzet komikumokat,semmit.Óriási mellélövés volt valóban.Nem is nagyon erőltették a továbbiakat. -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() ( ͡° ͜ʖ ͡°) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Moderators Hozzászólások: 25,011 Regisztrált: 15-November 07 Innen: Szigetszentmiklós Azonosító: 323 ![]() |
Az első tőle a 14 karátos autó volt,még kissrác koromban. Egy hete olvastam újra a Fehér foltot. Kedvencem az Elveszett cirkáló. nahát, ezt a topicot még nem láttam ![]() én is azzal kezdtem, és valahogy én is úgy voltam vele, mint Szlavo...ki tudja, talán túl kicsi voltam a humorához. nekem a Piszkos Fred közbelép, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára a kedvencem ![]() edit, most nézem az alcímet ![]() -------------------- Aki nem Kimit akarja az hazudik ;) - nm
Az F1 a motorsportok Apple-je - Mochok |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
- Uram! A késemért jöttem!
- Hol hagyta? - Valami matrózban. - Milyen kés volt? - Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? - Várjunk... Csak lassan, kérem... Milyen volt a nyele? - Kagyló. - Hány részből? - Egy darabból készült. - Akkor nincs baj. Megvan a kés! - Hol? - A hátamban. - Köszönöm... - Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság. - Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem... - Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem. - De én sietek, kérem! És mit tudja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza. - Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szurkált uram, hát viselje a következményeket. - Hohó! Azért, mert magába szúrnak egy kést, még nincs joga hozzá, hogy megtartsa. Ez önbíráskodás! Hála Istennek, van még jog a világon. - Nem is jogra hivatkoztam, hanem orvostudományra. A kocsmáros szerint az a recept, hogy bent maradjon a kés. Orvosi rendelet! - Az orvos rendelkezzék a saját holmijával, a kés az én műszerem! - Hm... nehéz ügy... - Tudja mit? Nekem is van szívem, segítek a bajon. Kiveszem magából a késemet, és beteszek helyette egy másikat. Az is megteszi, amíg a mentő jön. - Jól van. Csak ne legyen kisebb a kés, hogy jól elzárja a sebet, mert az egészség mindennél fontosabb, és recept az recept, hiába... - Nyugodt lehet. Egy nagy konyhakést nyomok be helyette. - Akkor rendben van. - Forduljon... meg... hopp!... Így... - Most nyomja bele a másikat!... Gyorsan! - Ez itt a polcon épp jó lesz, habár csak fanyelű. - Benne van? - Fenét!... Hiszen alig vérzik a sebe. Itt, a csont mellett állt meg a penge, a porcok között... A mindenségit, kicsorbult a hegye! - Nyomta volna a húsba, maga kezdő! - Várjon! Ráteszek egy vizes kendőt... A szvetter egész jól leszorítja... - Higgye el végre, hogy kés kell bele! A vendéglős tudja. Itt naponta ölnek. Tegye be a kést. Mi az magának? - Nem értek hozzá. Bicskázásért vállalom a felelősséget, de műtétért nem! Kérje meg erre a szívességre valamelyik matrózt. Majd csak magukhoz térnek. - Jó, hogy említi! Uram! Maga leütötte tizenkét hajósomat. - Az egyikre ráesett a likőrösállvány, arról nem tehetek. - Az volt az első fűtő! - Mit tudja ezt egy likőrösállvány? - És ott fekszik a hajópincér. Hol lehet most pincért találni? A Honolulu-Star reggel indul, és se fűtő, se pincér, mert maga leütötte őket! - Abban igazam volt. Hozzám vágtak egy korsót, és az ilyen magatartás sért. - Egyik sem vágta magához a korsót. Ezek ártatlanok. - Hát ki tette? - Én. - Szerencséje, hogy haláltusáját vívja, különben most fejbe ütném... Jó napot. ![]() -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
újonc ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 9 Regisztrált: 25-July 09 Azonosító: 4,047 ![]() |
Szintén első kötete volt nekem is. ![]() Valahogy nem nagyon sikerültek a megfilmesítési kísérletek. A Meztelen diplomata sem volt az igazi, ráadásul abban nagyon el is távolodtak az eredeti verziótól. ![]() Rejtőt kötelező olvasmánynak! Jobban megtanulhatná az ifjúság édes anyanyelvünk fortélyait. ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() ( ͡° ͜ʖ ͡°) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Moderators Hozzászólások: 25,011 Regisztrált: 15-November 07 Innen: Szigetszentmiklós Azonosító: 323 ![]() |
Rejtőt kötelező olvasmánynak! Jobban megtanulhatná az ifjúság édes anyanyelvünk fortélyait. ![]() hehe, én az érettségi érvelésemben írtam valami hasonlót, igaz ott azért, hogy jobban megszerettessék az emberrel az olvasást (sokat számítana, ha az ember a kötelezőt nem kényszerből, hanem örömmel olvasná) -------------------- Aki nem Kimit akarja az hazudik ;) - nm
Az F1 a motorsportok Apple-je - Mochok |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
újonc ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 9 Regisztrált: 25-July 09 Azonosító: 4,047 ![]() |
hehe, én az érettségi érvelésemben írtam valami hasonlót, igaz ott azért, hogy jobban megszerettessék az emberrel az olvasást (sokat számítana, ha az ember a kötelezőt nem kényszerből, hanem örömmel olvasná) Nálunk anno érettségi előtt külön kihangsúlyozta a tanár, hogy Rejtőt érettségin ne említsük, mert bármennyire szereti ő maga is, az nem szépirodalom! Amint hallom, mostanság már helyenként tényleg kötelező olvasmány 1-1 műve, talán mégis fejlődik az oktatásunk. ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
újonc ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 12 Regisztrált: 26-July 09 Azonosító: 4,066 ![]() |
Jajj, én is hatalmas fan vagyok.
![]() Az elveszett cirkáló, A megkerült cirkáló, A tizennégy karátos autó és a Piszkos Fred, a kapitány az én kedvenceim. -------------------- |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Speechless ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 1,884 Regisztrált: 16-June 09 Innen: Hungary Azonosító: 3,808 ![]() |
Nos, kedves fanok, melyik műből származik az idézet?
"Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye - rövid, és céltalan" -------------------- Memento Mori! Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd! Hiszek a sárkányokban, boszorkányokban, becsületes politikusokban, és egyéb mesebeli lényekben! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() keleti blokk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 3,284 Regisztrált: 14-February 09 Innen: Cívisváros Azonosító: 2,212 ![]() |
Nos, kedves fanok, melyik műből származik az idézet? "Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye - rövid, és céltalan" A szőke ciklon -------------------- |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Speechless ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 1,884 Regisztrált: 16-June 09 Innen: Hungary Azonosító: 3,808 ![]() |
Igazad van, nyertél!
![]() -------------------- Memento Mori! Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd! Hiszek a sárkányokban, boszorkányokban, becsületes politikusokban, és egyéb mesebeli lényekben! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Na és ez?
"-Ide detektív következtetés kell vaslogika. -Tehát,miért nem ölte meg a nő a kölyköt? -Válasz,mert nem ölte meg és kész.." Kednec szösszenetem egyike,... ![]() A hozzászólást -Szlavo- szerkesztette a következő időpontban: Oct 3 2009, 10:55 -------------------- "Érdekes ízlésed van. Klausmannt Árpával összehasonlítani olyan, mint mondjuk Schumachert Raikkönennel." By:Eulo
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() betérő ![]() ![]() ![]() Csoport: Members Hozzászólások: 134 Regisztrált: 9-October 09 Innen: Budapest Azonosító: 4,673 ![]() |
Na és ez? "-Ide detektív következtetés kell vaslogika. -Tehát,miért nem ölte meg a nő a kölyköt? -Válasz,mert nem ölte meg és kész.." Kednec szösszenetem egyike,... ![]() Ezt nem Elder felügyelő mondja a Vesztegzárban? ![]() Kedvencem ever: Szőke ciklon Elég csak egy mondatot idéznem belőle, bárhonnan, és apám garantáltan folytatja. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Praetor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 6,493 Regisztrált: 25-July 07 Azonosító: 83 ![]() |
Imádom a Rejtő könyvek szövegezését én is. Most szó szerint idézni nem tudom, de pl. ahogy a "Török Szultán" beszél "Tusko Hopkinssal" "Senki Alfonzzal"a "Három testőr Afrikában"-ban, az egyszerűen fenomenális. Ilyenek pl. "Kedves fijugg, ... netörőggyetek az Tusko Hopkinccsal, mer' majd úgy szájon verem, hogy .... Alfonc pedig ide ne dugja a képét, mer baráccságbú' beosztatom a büntető pelotonba, ...." stb. Fantasztikus. Eleve ezek e nevek!..... A "Nagy Levin", "Piszkos Fred", "Babette anyó a lavórral" (vagy húsdarálóval, stb.),
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 2018 April 24th - 09:34 |