Grosjean változtatott hozzáállásán |
Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Grosjean változtatott hozzáállásán |
![]()
Létrehozva:
|
|
Administrator ![]() Csoport: Root Admin Hozzászólások: 1 Regisztrált: 27-June 07 Azonosító: 1 ![]() |
Fórum téma a következő cikkhez: Grosjean változtatott hozzáállásán
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 11,541 Regisztrált: 27-June 07 Azonosító: 4 ![]() |
Majd ha látjuk az eredményét, akkor elkezdünk hinni.
-------------------- "A jónép általában utálja az eminenseket és kedveli a renitenseket." (Peter_Cs)
- Mi a különbség a mókus és a patkány között? - ??? - Semmi, csak a mókusnak jobb a marketingje! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
bentlakásos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 2,844 Regisztrált: 15-May 08 Innen: Budapest Azonosító: 761 ![]() |
2009-ben már lehúzott néhány futamot, így ő sem számított kezdőnek tavaly. Nem kell a duma! Gyors de ügyetlen versenyző
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() A4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Moderators Hozzászólások: 23,146 Regisztrált: 17-January 09 Innen: Pécs Azonosító: 1,906 ![]() |
Fórum téma a következő cikkhez: Grosjean változtatott hozzáállásán Nem a hozzáállásával van baj. Hanem a térlátásával. -------------------- "I race to win." (Ayrton Senna)
“When you do something with your heart, when you do something with 100%, you have to be happy. For the team.” (Fernando Alonso) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() fanatikus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 14,394 Regisztrált: 23-April 08 Azonosító: 716 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() A4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Moderators Hozzászólások: 23,146 Regisztrált: 17-January 09 Innen: Pécs Azonosító: 1,906 ![]() |
Ezt tévén keresztül nyilván meg lehet állapítani. Nem, a fedélzeti kamerájából láttam. ![]() Egyébként nem kell hozzá nagy ész, gyanúsan sokszor keveredett bajba a startnál, amikor a térlátás a legfontosabb. A hozzáállásával nem volt semmi baj, gyors volt, próbálta kihozni a maximumot, ebben nem volt hiba. Sőt, a hozzáállása akkor lett rossz, amikor befenyítették, és óvatoskodni kezdett. Onnantól kezdve a versenytempó is hiányzott. Vagy koncentrációs problémái vannak, ezért nem bírja a startokat, vagy térlátás. Nagyon más nincs. Maldonado pl. mióta jobban odafigyel, nem ütközik, mégis gyors. Grozsinak valahogy eddig nem ment ez, ezért gyanús, hogy ott többről van szó, mint puszta koncentrációs zavarok. -------------------- "I race to win." (Ayrton Senna)
“When you do something with your heart, when you do something with 100%, you have to be happy. For the team.” (Fernando Alonso) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() bentlakásos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 2,346 Regisztrált: 10-January 09 Azonosító: 1,839 ![]() |
Ezt tévén keresztül nyilván meg lehet állapítani. Nyilván szándékában áll felöklelni másokat, kiesni az első körökben, és közellenséggé válni. A face to face párharcokat meg szokta oldani, nem kifejezetten agresszív, legtöbbször vigyáz. Gondok a rajtnál vannak, ami arra utal, hogy térlátás, arányérzék terén lehetnek adottságbeli hiányosságok, de szerintem egyszerűen csak képtelen megosztani a figyelmét. Szerintem a legjobb példa, amikor kínosan figyelt Perezre, és simán belekocsikázott Webberbe hátulról féktávon. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() fanatikus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 14,394 Regisztrált: 23-April 08 Azonosító: 716 ![]() |
Nyilván szándékában áll felöklelni másokat, kiesni az első körökben, és közellenséggé válni. A face to face párharcokat meg szokta oldani, nem kifejezetten agresszív, legtöbbször vigyáz. Gondok a rajtnál vannak, ami arra utal, hogy térlátás, arányérzék terén lehetnek adottságbeli hiányosságok, de szerintem egyszerűen csak képtelen megosztani a figyelmét. Szerintem a legjobb példa, amikor kínosan figyelt Perezre, és simán belekocsikázott Webberbe hátulról féktávon. Ezt mégis honnan sikerült leszűrni? Szerintem semmi ilyet nem írtam. A rajtoknál zúzott néha, ha ti ebből már meg is tudtátok állapítani a TV előtt ülve, hogy bajok vannak a térlátásával... Hát el kell ismerni, tudtok valamit! ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Ezt mégis honnan sikerült leszűrni? Szerintem semmi ilyet nem írtam. A rajtoknál zúzott néha, ha ti ebből már meg is tudtátok állapítani a TV előtt ülve, hogy bajok vannak a térlátásával... Hát el kell ismerni, tudtok valamit! ![]() Ecclestone is nyilatkozta. És a fórumon Triki pl. már jóval előbb hasonló következtetésre jutott. -------------------- "I race to win." (Ayrton Senna)
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Bizony, ez nem BMW :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 12,619 Regisztrált: 31-January 08 Azonosító: 447 ![]() |
Ecclestone is nyilatkozta. És a fórumon Triki pl. már jóval előbb hasonló következtetésre jutott. Nem oszt, nem szoroz, de emlékeim szerint én említettem meg elsőként, hogy a srácnak szemüvegre van szüksége (és nem viccből írtam) Jó képességű pilóta, úgyhogy a reakcióidejével nem lehet gond, de amiket benézett, azok valamilyen érzékszervi hiányosságra vezethetőek vissza. Vagy hülye. A hozzászólást -nm_- szerkesztette a következő időpontban: Feb 24 2013, 03:58 |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Nem oszt, nem szoroz, de emlékeim szerint én említettem meg elsőként, hogy a srácnak szemüvegre van szüksége (és nem viccből írtam) Jó képességű pilóta, úgyhogy a reakcióidejével nem lehet gond, de amiket benézett, azok valamilyen érzékszervi hiányosságra vezethetőek vissza. Vagy hülye. Épp azon gondolkoztam én is, hogy itt nem a reakcióidő a probléma, mert akkor nem tudna olyan időmérős köröket sem összerakni, meg azért néha igen kiadta neki a futamon is. Alapvetően érzi az autó határait, "csak" ezek a startok nem mennek. Ráadásul ott van Crashdonaldo, aki jó összehasonlításnak - ő meg tudta emberelni magát év végére, és a tempóból sem veszített. Felmerül a kérdés, Grosjeannak miért nem ment? -------------------- "I race to win." (Ayrton Senna)
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Bizony, ez nem BMW :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 12,619 Regisztrált: 31-January 08 Azonosító: 447 ![]() |
Épp azon gondolkoztam én is, hogy itt nem a reakcióidő a probléma, mert akkor nem tudna olyan időmérős köröket sem összerakni, meg azért néha igen kiadta neki a futamon is. Alapvetően érzi az autó határait, "csak" ezek a startok nem mennek. Ráadásul ott van Crashdonaldo, aki jó összehasonlításnak - ő meg tudta emberelni magát év végére, és a tempóból sem veszített. Felmerül a kérdés, Grosjeannak miért nem ment? Legjobban a Webberes eset szemlélteti, hogy nem igazán fogta fel a gyerek, hogy ki merre hány méter körülötte. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Épp azon gondolkoztam én is, hogy itt nem a reakcióidő a probléma, mert akkor nem tudna olyan időmérős köröket sem összerakni, meg azért néha igen kiadta neki a futamon is. Alapvetően érzi az autó határait, "csak" ezek a startok nem mennek. Ráadásul ott van Crashdonaldo, aki jó összehasonlításnak - ő meg tudta emberelni magát év végére, és a tempóból sem veszített. Felmerül a kérdés, Grosjeannak miért nem ment? Maldi szerintem mentálisan is kő kemény! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() bentlakásos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 2,346 Regisztrált: 10-January 09 Azonosító: 1,839 ![]() |
Ezt mégis honnan sikerült leszűrni? Szerintem semmi ilyet nem írtam. A rajtoknál zúzott néha, ha ti ebből már meg is tudtátok állapítani a TV előtt ülve, hogy bajok vannak a térlátásával... Hát el kell ismerni, tudtok valamit! ![]() Nem mondtad, de ha nem ez van, akkor nyilván valami más az oka. Ha meg nem hozzáállás, akkor valami állandó tulajdonság, ami ezt okozza. Szerintem logikus, hogy vagy rossz térlátás, vagy arányérzék(bár akkor az előzéseknél is gond lehetne), vagy egyszerűen nem méri fel jól a terepet, nem tudja megosztani a figyelmét(én erre szavaznék leginkább). Milyen ötleted van, ha nem szándékos, mert ugy nem az? Remega keze? ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Épp azon gondolkoztam én is, hogy itt nem a reakcióidő a probléma, mert akkor nem tudna olyan időmérős köröket sem összerakni, meg azért néha igen kiadta neki a futamon is. Alapvetően érzi az autó határait, "csak" ezek a startok nem mennek. Ráadásul ott van Crashdonaldo, aki jó összehasonlításnak - ő meg tudta emberelni magát év végére, és a tempóból sem veszített. Felmerül a kérdés, Grosjeannak miért nem ment? Na, annak a tuloknak egyértelműen a hozzáállásával volt gondja. ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Nem mondtad, de ha nem ez van, akkor nyilván valami más az oka. Ha meg nem hozzáállás, akkor valami állandó tulajdonság, ami ezt okozza. Szerintem logikus, hogy vagy rossz térlátás, vagy arányérzék(bár akkor az előzéseknél is gond lehetne), vagy egyszerűen nem méri fel jól a terepet, nem tudja megosztani a figyelmét(én erre szavaznék leginkább). Milyen ötleted van, ha nem szándékos, mert ugy nem az? Remega keze? ![]() Nincs ötletem és nem tudom, mitől zúzott. Nem vagyok szakértő a témában (nem úgy, mint itt egyesek ![]() ![]() A hozzászólást -Zoli- szerkesztette a következő időpontban: Feb 25 2013, 12:23 |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() bentlakásos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 2,281 Regisztrált: 8-June 08 Azonosító: 822 ![]() |
Nem oszt, nem szoroz, de emlékeim szerint én említettem meg elsőként, hogy a srácnak szemüvegre van szüksége (és nem viccből írtam) Jó képességű pilóta, úgyhogy a reakcióidejével nem lehet gond, de amiket benézett, azok valamilyen érzékszervi hiányosságra vezethetőek vissza. Vagy hülye. ha ez így lenne, akkor minden előzésnél szószban lenne. szerintem Farkas Péter (?) írta jól, kis Grozsónak a futamok első köreivel van csak problémája, a rajtoknál ha nem ütközik, akkor is visszaesik, aztán hátulról kezdi meg a felzárkózást. és: őt emlékeim szerint nem láttam ütközni a futamok további részében (értsd: ami nem rajt, vagy közvetlenül azutáni pillanatok), mint Maldonadót, aki ha úgy érzi, hogy ő most "gáláns", akkor kibasz maga mellől bárkit 3 körrel a vége előtt is (jó, az utolsó pár futamra megjuhászodott az előember, elismerem). de Grozsi problémái véget érnek a rajt utáni körökben. ennek pedig szerintem egyértelműen mentális okai vannak, a rajtot, mint szituációt elgörcsöli fejben. én is csak tippelek, de azt nem hiszem, hogy "érzékszervi hiányossággal" ilyen messzire el lehetne jutni egy ilyen sportban. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Létrehozva:
|
|
ha ez így lenne, akkor minden előzésnél szószban lenne. szerintem Farkas Péter (?) írta jól, kis Grozsónak a futamok első köreivel van csak problémája, a rajtoknál ha nem ütközik, akkor is visszaesik, aztán hátulról kezdi meg a felzárkózást. és: őt emlékeim szerint nem láttam ütközni a futamok további részében (értsd: ami nem rajt, vagy közvetlenül azutáni pillanatok), mint Maldonadót, aki ha úgy érzi, hogy ő most "gáláns", akkor kibasz maga mellől bárkit 3 körrel a vége előtt is (jó, az utolsó pár futamra megjuhászodott az előember, elismerem). de Grozsi problémái véget érnek a rajt utáni körökben. ennek pedig szerintem egyértelműen mentális okai vannak, a rajtot, mint szituációt elgörcsöli fejben. én is csak tippelek, de azt nem hiszem, hogy "érzékszervi hiányossággal" ilyen messzire el lehetne jutni egy ilyen sportban. Itt szerintem két dolog lehetséges, de asszem ezt írtam is ebben a topikban is már. Az egyik, hogy tényleg a térlátásával van valami. Bár igaz, hogy csak rajtoknál crashel, de nem lehet összehasonlítani egy 1:1 szituációt egy 2x fős elrajtolással, amikor jobbról-balról-oldalról tolongnak körülötted. Lehet ez egy olyan érzékszervi hiányosság, amitől persze még egy átlagembert messze felülmúl térlátásban, de a rajtoknál gáz van. A másik, és én inkább most erre tippelek: koncentráció. Egyszerűen nem képes kellően megosztani a figyelmét, ráadásul az első futamok kudarcai után még a görcsös akarás is erre rájött szvsz. -------------------- "I race to win." (Ayrton Senna)
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() "Riki Böbi" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 3,796 Regisztrált: 30-December 09 Innen: Budapest Azonosító: 5,200 ![]() |
ha ez így lenne, akkor minden előzésnél szószban lenne. szerintem Farkas Péter (?) írta jól, kis Grozsónak a futamok első köreivel van csak problémája, a rajtoknál ha nem ütközik, akkor is visszaesik, aztán hátulról kezdi meg a felzárkózást. és: őt emlékeim szerint nem láttam ütközni a futamok további részében (értsd: ami nem rajt, vagy közvetlenül azutáni pillanatok), mint Maldonadót, aki ha úgy érzi, hogy ő most "gáláns", akkor kibasz maga mellől bárkit 3 körrel a vége előtt is (jó, az utolsó pár futamra megjuhászodott az előember, elismerem). de Grozsi problémái véget érnek a rajt utáni körökben. ennek pedig szerintem egyértelműen mentális okai vannak, a rajtot, mint szituációt elgörcsöli fejben. én is csak tippelek, de azt nem hiszem, hogy "érzékszervi hiányossággal" ilyen messzire el lehetne jutni egy ilyen sportban. Petezt sem a rajt után torpedózta ki Barcelonában és Maldival sem az első körben koccant. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2007 legszebb pillanata: "Amikor Kimi Räikkönen mindössze öt körrel régóta áhított világbajnok győzelmének bebiztosítása előtt megfutotta a Brazil Nagydíj leggyorsabb körét. Milyen idegrendszer kell ahhoz, hogy valaki a sikertől karnyújtásnyira is ilyen rámenős maradjon? Felszabadult örömtánc volt ez Kimitől, aki ezzel is bizonyította, hogy gyorsnak lenni számára nem kockázat, hanem magától értetődő, természetes állapot." Farkas Péter „A világbajnoki cím nem első rangú számomra, hiszen mit ér a trófea, ha olyan nagyság sem szerezhette meg, mint Ronnie Peterson." Gille Villeneuve Enzo Ferrari talking about Gilles Villeneuve |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Törzstag Hozzászólások: 11,541 Regisztrált: 27-June 07 Azonosító: 4 ![]() |
Petezt sem a rajt után torpedózta ki Barcelonában és Maldival sem az első körben koccant. A Maldis ütközés nem az ő hibája volt, a Perezes dologra meg nem is emlékszem, Barcelonában tudtommal a 4. helyen végzett. Egyedül az USA-ban követett el egy hibát a futam közbenső részében, de visszahozta azt is, csak TO miatt nem került Rajkó elé. Szerintem ennyi bőségesen belefér. -------------------- "A jónép általában utálja az eminenseket és kedveli a renitenseket." (Peter_Cs)
- Mi a különbség a mókus és a patkány között? - ??? - Semmi, csak a mókusnak jobb a marketingje! |
|
|
![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 2018 April 26th - 01:05 |